آموزش انتقال مالکیت گوشی در سامانه همتا【3 روش】
قبل از بررسی نحوه انتقال مالکیت گوشی در سامانه همتا درباره این سامانه مختصری شرح میدهیم. وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اقدام به راهاندازی سایت همتا کردند. در این وبسایت ارائه خدمات مربوط به تمامی وسایل ارتباطی که از سیم کارت استفاده میکنند با هدف بالا بردن امنیت این بازار، انجام میشود، مانند اصالت سنجی گوشی خریداری شده، انتقال مالکیت گوشی دست دوم، ثبت گوشی مسافرتی و غیره.
از مهمترین خدماتی که در سایت همتا، به کاربران ارائه میشود، تغییر مالکیت، بعد از خرید گوشی موبایل به صورت آنلاین است. کاربران میتوانند با امنترین روش و به کمک این سرویس، بدون نیاز به مراجعه حضوری، انتقال مالکیت گوشی در سامانه همتا را انجام دهند. در ادامه این مقاله از توشه من، نحوه انتقال مالکیت گوشی در سامانه همتا را برای شما شرح خواهیم داد تا بتوانید براحتی این مورد را برای خود انجام دهید.
آموزش انتقال مالکیت گوشی از طریق سامانه همتا
چنانچه شما یک گوشی موبایل به شخص دیگری بفروشید، باید حتما پروسه انتقال مالکیت گوشی از طریق سامانه همتا را برای آن انجام دهید، تا گوشی برای استفاده از سیم کارت فرد خریدار فعال شود. لازم به ذکر است، در صورتی که به هر دلیلی این فرآیند را انجام ندهید، خریدار امکان استفاده از گوشی را دارد، اما این معامله در واقع بدون سند است.
به عبارتی از نظر سامانه همتا، گوشی خریداری شده در مالکیت سیم کارت جدید و شخص خریدار قرار نمیگیرد تا زمانیکه این پروسه انجام شود. لذا مسئولیت هر گونه عواقب ناشی از این امر، برعهده فرد خریدار است. بنابراین توصیه میشود، حتماً فرآیند انتقال مالکیت گوشی در سامانه همتا یا از سایر روشها را در زمان خرید و فروش موبایل انجام دهید.
مراحل انتقال مالکیت گوشی در سامانه همتا
- برای انجام فرایند انتقال مالکیت گوشی در سامانه همتا، ابتدا باید وارد این وبسایت به آدرس hamta.ntsw.ir شوید. برای ورود به این سامانه میتوانید از شماره تلفن همراه خود استفاده کنید؛ یا اینکه ابتدا در سامانه ثبت نام کنید و بعد با کد ملی وارد سامانه فوق شوید. ما در این مثال با استفاده از شماره تلفن همراه وارد سامانه میشویم. دقت کنید با شمارهای باید وارد شوید که قصد انتقال مالکیت گوشی همان شماره تلفن همراه را دارید.
- پس از وارد کردن شماره تلفن مورد نظر، یک رمز عبور موقت به آن شماره ارسال میشود که با استفاده از آن و سپس وارد کردن کد امنیتی، میتوانید وارد سامانه همتا شوید. پس از ورود به سامانه، ابتدا گزینه مورد نظر را انتخاب، (تیک مربوط به شناسه دستگاه یا IMEI را فعال کنید) سپس گزینه انتقال مالکیت/فروش را انتخاب کنید.
- در ادامه در قسمت انتقال به شماره سیم کارت خریدار، شماره سیم کارت فردی که گوشی را خریده و قرار است، انتقال مالکیت برای او را انجام دهیم، وارد میکنیم. توجه داشته باشید که انتقال مالکیت با کدملی تاکنون فعال نشده، اما بزودی در این سامانه اضافه میشود.
- در ادامه مراحل انتقال مالکیت گوشی در سامانه همتا، باید صحت اطلاعات وارد شده را تائید کنید که شامل شماره همراه و مشخصات گوشی است.
- در پایان یک پیام برای شما نمایش داده میشود، به این مضمون که فرایند انتقال مالکیت گوشی در سامانه همتا درست انجام شده است. پس از انتقال مالکیت گوشی به فرد جدید، شناسه دستگاه از کارتابل فروشنده خارج و وارد کارتابل خریدار میشود. بنابراین، دیگر در بخش مدیریت دستگاه شخص فروشنده، مشاهده نخواهد شد.
لازم به ذکر است که در صورت استفاده از گزینه انتقال مالکیت، یک کد فعال سازی با سر شماره سامانه HAMTA برای خریدار ارسال خواهد شد و خریدار میتواند با استفاده از این کد، شناسه (IMEI) گوشی خریداری شده را از طریق فرآیند فعالسازی گوشی برای سیم کارت مورد نظرش فعال کند.
انتقال مالکیت گوشی دست دوم در سامانه همتا چگونه است؟
اگر گوشی دست دوم بخرید، مانند گوشی نو باید برای آن در سامانه همتا انتقال مالکیت انجام دهید و از فروشنده به خریدار انتقال دهید. شخص خریدار نیز، باید با وارد کردن کد فعال سازی که از سامانه همتا برای او ارسال شده در سایت همتا به شماره موبایل خود، فرآیند تغییر مالکیت را به انجام برساند. در ادامه، انواع روشهای انتقال مالکیت گوشی دست دوم را برای شما شرح خواهیم داد.
انتقال مالکیت گوشی دست دوم از طریق سایت همتا
در روش انتقال مالکیت گوشی از طریق سامانه همتا (گوشی دست دوم) فروشنده موبایل باید با به حساب کاربری خود در سایت همتا به آدرس اینترنتی hamta.ntsw.ir مراجعه کرده و بخشی را که شامل اطلاعات شناسه و مدل گوشی، کد فعالسازی و شماره تلفن همراه میباشد، انتخاب کند.
در ادامه گزینه انتقال مالکیت/فروش را انتخاب کرده و بعد از وارد کردن شماره سیم کارت خریدار، در کادر مخصوص، انتقال مالکیت گوشی دست دوم از طریق سایت همتا را انجام دهد. باید توجه کنید که پس از انجام انتقال مالکیت گوشی دست دوم توسط فروشنده، فرد خریدار موبایل باید از طریق سامانه همتا، برای ثبت گوشی خود اقدام کند.
انتقال مالکیت گوشی دست دوم از طریق برنامه همتا
یکی دیگر از روشهای انتقال مالکیت گوشی دست دوم استفاده از برنامه همتا است. برای انجام این کار، ابتدا باید برنامه همتا را بر روی گوشی خود دانلود و نصب کنید. در این روش، افراد میتوانند در هر ساعتی از شبانه روز، با استفاده از موبایل و بدون نیاز به کامپیوتر یا مراجعه به محلی خاص، فرآیند انتقال مالکیت گوشی را انجام دهند.
- دانلود اپلیکیشن همراه را از سایت همتا یا کافه بازار میتوان انجام داد. پس از نصب آن روی گوشی، برنامه را باز کرده و شماره تلفن همراه خود را وارد کنید. در ادامه کد نصب برنامه به شماره شما ارسال میشود. باید آن را وارد بخش مربوطه کنید.
- سپس به پنل خود در سامانه همتا هدایت خواهید شد و باید گزینه انتقال مالکیت را انتخاب کنید.
- در صفحهای که برای شما باز میشود، لیست گوشیهای تحت مالکیت این شماره را خواهید دید، پس دستگاه مورد نظرتان را انتخاب کرده و شماره تلفن خریدار را وارد کرده و از پایین صفحه گزینه انتقال مالکیت را انتخاب کنید.
- در انتها باید پیام انتقال مالکیت گوشی را تایید کنید.
انتقال مالکیت گوشی دست دوم از طریق کد دستوری #7777*
- شیوه بعدی برای انتقال مالکیت گوشی دست دوم با شماره گیری کد دستوری #7777* است. پس از اینکه این کد را با گوشی خود شماره گیری کردید، گزینه انتقال مالکیت در منو ظاهر میشود. با ارسال عدد ۳ گزینه انتقال مالکیت را انتخاب کنید.
- در ادامه، پیامی بر روی گوشی نمایش داده میشود که شناسه گوشیهای همراه تحت مالکیت این سیم کارت را نشان میدهد. شما باید شناسه یا IMEI مربوط به گوشی که قصد انتقال مالکیت آن را دارید، وارد و ارسال نمایید. اگر هیچ شناسهای نمایش داده نشد، باید عدد مربوط به گزینه اضافه کردن دستگاه را وارد و آن ارسال کنید. در مرحله بعد کد ۱۵ رقمی IMEI تلفن همراهی که میخواهید آن را بفروشید، وارد کنید.
- در این مرحله باید شماره سیم کارتی که انتقال مالکیت گوشی مربوط به آن را انجام میدهید، وارد کنید که در واقع شماره تلفن فرد خریدار است.
- در ادامه در یک پیام شناسه IMEI گوشی که انتقال مالکیت آن را انجام میدهید و شماره سیم کارت فرد خریدار برای شما نمایش داده میشود. چنانچه این اطلاعات درست است، عدد ۱ را وارد و ارسال کنید. در نهایت در پیامی به شما اعلام میشود که کد فعالسازی از طریق پیامک به شماره سیم کارت فرد خریدار ارسال شده است.
دقت کنید که کد فعالسازی باید حتما از سر شماره HAMTA برای خریدار ارسال شود. در ادامه خریدار با استفاده از این کد فعالسازی، شناسه IMEI گوشی خریداری شده و شماره سیم کارت خود را از طریق فرآیند فعالسازی تلفن همراه خریداری شده، برای شماره سیم کارت خود فعال خواهد کرد.
دلایل انتقال مالکیت گوشی هنگام خرید چیست؟
طرح رجیستر کردن گوشی در ایران از سال ۹۶ به اجرا در آمده و طبق این طرح همه دستگاههایی که سیمکارت در آنها قرار میگیرد؛ اعم از گوشی، تبلت و حتی ساعتهای هوشمند باید برای شناسایی دستگاههای فعال در شبکه رجیستر شوند.
با اجرای این قانون دستگاههایی که سیم کارت خور ولی غیرقانونی بودند یا مواردی که گارانتی جعلی داشتند، غیرفعال شدند و در صنعت موبایل امکان قاچاق و کلاهبرداری بسیار کاهش یافت. اگر دستگاهی رجیستر نشده باشد، حتی در صورت پرداخت کامل وجه آن، بعد از مدتی از کار افتاده و از نظر آنتندهی دچار مشکل خواهد شد.
اما زمانیکه انتقال مالکیت گوشی در سامانه همتا انجام شود، گوشی مورد نظر برای سیمکارت شما فعال میشود و این بدان معناست که سند آن محصول به نام شما ثبت میشود و اگر زمانی بخواهید گوشی خود را به دیگران بفروشید، باید همین پروسه را تکرار کنید و گرنه هر گونه سوءاستفاده از گوشی به نام شما تمام خواهد شد. چنانچه گوشی دست دوم میخرید حتماً از فروشنده یا صاحب قبلی آن بخواهید که انتقال مالکیت گوشی در سامانه همتا را انجام دهد.
چکیده مقاله
در حال حاضر هر گوشی که خریداری میکنید چه نو باشد و چه کارکرده باید حتما پروسه انتقال مالکیت گوشی در سامانه همتا برای آن انجام شود تا گوشی بعد از مدتی از کار نیفتد و نیز مورد سوء استفاده قرار نگیرد. ما سعی کردیم در مقاله فوق روشهای انتقال مالکیت گوشی در سامانه همتا را به شما آموزش دهیم تا بتوانید براحتی خودتان بصورت آنلاین یا با شمارهگیری کد دستوری اقدام به انتقال مالکیت گوشی مورد نظرتان کنید.
چگونه انتقال مالکیت را در گوشیهای دو سیم کارت انجام دهیم؟
بعد از طی کردن مراحل انتقال مالکیت گوشی در سامانه همتا، شناسه دستگاه بر روی سیم کارت دیگر نیز فعال میشود.
برای اطلاع از تخفیف های شگفت انگیز توشه من، شماره تلفن همراه خود را وارد کنید