معرفی بهترین کنسول بازی برای کودکان

بهترین کنسول بازی برای کودکان و نحوه انتخاب آن

معرفی بهترین کنسول بازی برای کودکان

این روزها اغلب والدین مشتاق سرگرم شدن با انواع کنسول های بازی هستند و در نتیجه کودکان آن‌ها نیز ممکن است با دیدن والدین خود و الگوبرداری از آن‌ها، بخواهند با این وسیله سرگرم شوند. با توجه به این موضوع، والدین با چالش انتخاب کنسول بازی برای کودکان خود مواجه می‌شوند که البته با تنوع بالای این دسته از کالاها در بازار، این امر کاملا طبیعی است. مورد قابل توجه دیگر این است که والدین باید مطمئن شوند که محتوای بازی مناسب سن کودک باشد و تجربه یک بازی ایمن را برای او ایجاد کند. در ادامه این مقاله از توشه من، معیارهای انتخاب یک کنسول بازی مناسب برای کودکان مورد بررسی قرار گرفته شده و فهرستی از انواع کنسول بازی مناسب رده‌های سنی مختلف معرفی شده است.

نحوه انتخاب بهترین کنسول های بازی برای کودکان

امروزه، در دنیای در حال پیشرفت بازی های ویدیویی، انتخاب کنسول بازی ایده آل برای فرزند شما می‌تواند تا حدودی دشوار باشد. والدین باید برای تصمیم‌گیری و انتخاب آگاهانه، اطلاعات کاملی در این حوزه داشته باشند. لذا عواملی که در انتخاب کنسول بازی برای کودکان باید در نظر گرفته شود، عبارت است از:

نحوه انتخاب بهترین کنسول های بازی برای کودکان

  • محتوای مناسب: قبل از هر چیز، باید به تناسب گیم های کنسول بازی برای کودکان با سن کودک توجه کرد. طبقه بندی‌های سنی که توسط سازمان‌های معتبر بازی تعیین می‌شود، این انتخاب را تسهیل می بخشد تا با مراحل رشد و حساسیت‌های کودک شما هماهنگ شود.
  • کنترل‌های والدین: کنترل‌های والدین با استفاده از قفل کودک، یکی از مهمترین فاکتورهای انتخاب کنسول بازی برای کودکان است. زیرا این گزینه، والدین را قادر می‌سازد تا فعالیت‌های فرزندشان را مدیریت و بر آن نظارت کنند.
  • رشد جسمی و ذهنی: از دیگر جنبه‌های قابل توجه انتخاب کنسول بازی برای کودکان، تناسب بازی‌ها مورد نظر با رشد جسمی و ذهنی کودک است. به عنوان مثال؛ کنسول‌هایی که از فناوری حسگر حرکتی استفاده می‌کنند، فعالیت بدنی کودکان را تقویت می‌کنند و کنسول‌هایی که به صورت پازلی و استراتژیک هستند، توانایی‌های شناختی آن‌ها را تحریک خواهند کرد.
  • چند نفره بودن و ایجاد تعامل اجتماعی: انتخاب یک کنسول با قابلیت بازی چند نفره، برای بچه‌هایی که علاقمند به بازی‌های اجتماعی هستند، بسیار عالی است. این گزینه کودکان را قادر می‌سازد تا در همکاری‌ها و مسابقات مجازی شرکت کرده و با انجام کار گروهی، مهارت‌های ارتباطی و روحیه ورزشی خود را تقویت کنند.
  • سیستم انحصاری و کتابخانه بازی: بررسی عناوین انحصاری کنسول و کتابخانه بازی تا حد زیادی بر تصمیم و انتخاب کنسول بازی برای کودکان موثر است. هر کنسول دارای بازی‌های منحصر به فردی می باشد که ممکن است علایق خاصی را برآورده کند.

معرفی بهترین کنسول بازی مناسب کودکان

معرفی بهترین کنسول بازی مناسب کودکان

در ادامه مقاله و به منظور آشنایی شما با بهترین کنسول بازی برای کودکان، لیستی از گزینه‌های موجود در بازار را ارائه می‌کنیم که طبق بررسی‌ها، بهترین گزینه ها برای انتخاب می باشند.

کنسول بازی پلی استیشن 5 (PS5)

یکی از بهترین کنسول های بازی برای کودکان، کنسول بازی سونی مدل Playstation 5 است که با داشتن ویژگی‌های منحصر به فردش،یکی از با کیفیت‌ترین تجربه‌های بازی را برای کودکان به ارمغان می آورد. این دستگاه به لطف بارگذاری فوق‌العاده سریع، رابط کاربری آسان، تصاویر زیبا و صدای سه بعدی، بسیار مورد توجه و استقبال کودکان قرار گرفته است. دسته‌های این کنسول، دارای طراحی نوآورانه‌ای هستند و برای دست گرفتن بسیار راحت می باشند؛ به علاوه با قدرت لمس بهبود یافته، کودک این امکان را دارد تا آنچه را که در بازی اتفاق می‌افتد در دستان خود احساس کند. PS5، از بازی‌های واقعیت مجازی و فیلم های Blu-ray نیز پشتیبانی می‌کند و امکانات قابل توجهی برای کنترل والدین دارد. اغلب بازی‌های PS5، انحصاری هستند و برای طیف سنی گسترده‌ای از بچه‌ها طراحی شده‌اند.

مشخصات فنیدسته‌ها: 1 کنترلر Dual Sense، عمر باتری: Plug-in، حافظه: 825 گیگابایت، رده سنی: 9 سال به بالا.
مزایاقدرتمند و سریع، رابط کاربر پسند، بازی ها و کنترلرهای انحصاری عالی، سازگار با مدل‌های قبل.
معایبقیمت، اندازه بزرگ.

ایکس باکس سری X

ایکس باکس سری X

کنسول بازی مایکروسافت مدل Xbox Series X یکی دیگر از انواع کنسول بازی برای کودکان است که به طرز چشمگیری بازی‌ها را سریع اجرا می‌کند. این دستگاه دارای وضوح بازی 4K، نرخ فریم تا 120 فریم در ثانیه و کنترلرهای راحت برای دست گرفتن است که امکان یک تجربه بازی عالی را فراهم می‌کند. صدا فضایی سه بعدی دارد و از Dolby Vision و Dolby Atmos پشتیبانی می‌کند. این سری از ایکس باکس، با مدل‌های قبلی سازگار است، اما رابط کاربری آن به خوبی PS5 نیست.

قفل کودک این کنسول بازی برای کودکان به راحتی از طریق برنامه تنظیمات Xbox Family قابل تنظیم است و بازی‌های آن را می‌توان به صورت دیجیتال یا نسخه‌های چاپی خریداری کرد. نقطه ضعف اصلی Xbox Series X این است که به اندازه PS5، بازی های انحصاری ندارد. با این حال امکان دسترسی به کتابخانه بزرگی از بازی‌ها را به شما و فرزندتان می‌دهد.

مشخصات فنیکنترلرها: 1 کنترلر Xbox،  عمر باتری: Plug-in، حافظه: 1 ترابایت،  رده سنی: 9 سال به بالا.
مزایاقدرت و سرعت عالی، کنترل والدین (قفل کودک) با کاربری آسان، سازگار با مدل قدیمی.
معایبفقدان بازی های انحصاری زیاد، رابط کاربری نه چندان خوب.

ایکس باکس سری S

ایکس باکس سری S

کنسول بازی مایکروسافت مدل Xbox Series S از دیگر انواع کنسول بازی برای کودکان است که در کنار سری X عرضه شد. اگرچه این کنسول ارزان‌تر از سری X است، اما ویژگی‌های پیشرفته‌ای دارد. به عنوان مثال؛ دارای وضوح بازی 1440P و 512 گیگابایت حافظه است. با وجود سخت افزار ضعیف تر، بازی‌ها را سریع اجرا می‌کند و تجربه بازی یکپارچه‌ای را به شما و فرزندانتان ارائه می‌کند. بازی ها در هر دو سری X و S یکسان است؛ اما نسخه‌های دیجیتالی بازی‌ها فقط در سری S قابل اجرا هستند.

این کنسول نیز با بازی‌های اصلی Xbox، Xbox 360 و Xbox One سازگار است. بعلاوه از طریق برنامه تنظیمات خانواده ایکس باکس به راحتی به کنترل‌های والدین دسترسی خواهید داشت و مواردی مانند هزینه‌ها و نظارت بر لیست دوستان آنلاین کودک خود را مدیریت خواهید کرد. از نظر طراحی، این سیستم فوق‌العاده فشرده و سبک است؛ بنابراین می‌توانید در سفر و بیرون از منزل به راحتی آن را همراه خود داشته باشید.

مشخصات فنیکنترلرها: 1 کنترلر Xbox، عمر باتری: Plug-in، حافظه: 512 گیگابایت، رده سنی: 9 سال به بالا.
مزایاسازگار با مدل‌های قبل، جمع و جور و سبک، برنامه کاربردی کنترل والدین.
معایبمشخصات پایین‌تری از سری X دارد، فقط بازی‌های دیجیتال دارد.

نینتندو سوییچ OLED

نینتندو سوییچ OLED

یکی دیگر از انواع کنسول بازی برای کودکان، مدل OLED نینتندو سوییچ است که دارای نمایشگر OLED بوده و تصویری روشن‌تر با کنتراست عمیق‌تر برای یک تجربه بصری لذت‌بخش‌ برای شما فراهم می‌آورد. بعلاوه این دستگاه صدای خوب و صفحه نمایش بزرگی دارد. استفاده از سوییچ از هر نظر ساده است، کنترلرهای کاربر پسند و رابط کاربری ساده آن، دسترسی به بازی‌ها را برای کودک شما آسان می‌کند. کتابخانه بازی نینتندو نیز مملو از بازی‌هایی با ژانرها و سطوح دشواری مختلف است که برای سرگرم کردن کودک، نوجوان و بزرگسال عالی است و تجربه بازی چند نفره در کنار خانواده را فراهم می‌کند. کنترلرهای والدین نینتندو سوییچ از طریق برنامه مربوطه در دسترس بوده و پخش آن روی تلویزیون نیز بسیار راحت است.

بازی‌های این کنسول بازی برای کودکان به‌صورت دانلود و کارت‌های بازی در دسترس هستند. به طور کلی، طراحی کاربر پسند، صفحه نمایش ارتقا یافته و کتابخانه بازی گسترده آن برای رده‌های سنی مختلف و سطح مهارت‌های متفاوت عالی است.

مشخصات فنیکنترلرها: 1 جفت Joy-Cons، عمر باتری: 5 الی 9 ساعت در حالت دستی، حافظه: 64 گیگابایت، رده سنی: 3 سال به بالا.
مزایاطراحی و رابط کاربر پسند، صفحه نمایش OLED، قفل کودک عالی، راه‌های مختلف برای بازی.
معایبفاقد سازگاری 4K، ارتقاء کم نسبت به مدل قبلی.

تبلت آموزشی LeapFrog LeapPad

تبلت آموزشی LeapFrog LeapPad

تبلت آموزشی LeapPad با 20 برنامه مختلف از پیش بارگیری شده، یکی از انواع کنسول بازی برای کودکان به شمار می‌آید. این برنامه‌ها برای یادگیری مهارت‌ها و موضوعات مختلف مانند خواندن، هنر، ریاضی، برنامه نویسی، علوم محیطی و غیره طراحی شده‌اند. بعلاوه برای خرید و دانلود برنامه‌های بازی اضافی می‌توانید به مرکز برنامه LeapFrog مراجعه کنید. انواع قفل کودک با تنظیمات آسان روی این تبلت وجود دارد و والدین می‌توانند کارهایی مانند محدود کردن زمان صفحه نمایش و مسدود کردن محتوای خاص را انجام دهند.

این تبلت که یکی از انواع کنسول بازی برای کودکان به شمار می‌آید دارای صفحه نمایش 7 اینچی و وضوح مناسب است؛ بعلاوه جنس محکمی داشته و سپر محافظ و صفحه نمایش ضد ضربه دارد. دستگاه پایه‌ای داخلی دارد که به کمک آن هنگام بازی کودک می‌تواند روی یک سطح ثابت بنشیند و از یک قلم برای بازی و تمرین مهارت‌های نوشتاری استفاده کند. تبلت فوق در رنگ سبز و صورتی موجود است و صفحه اصلی آن قابل تنظیم است.

مشخصات فنی

  • کنترلرها: قلم و صفحه نمایش لمسی.
  • عمر باتری: 9 ساعت.
  • حافظه: 16 گیگابایت.
  • رده سنی: 3 تا 8 سال.

مزایا

  • 20 اپلیکیشن آموزشی مختلف.
  • کنترل مستقیم والدین.
  • طراحی محکم.
  • قابل دانلود بازی اضافی.

معایب

  • وضوح کم صفحه نمایش.

نینتندو سوییچ لایت

دستگاه نینتندو سوییچ لایت نیز یکی از انواع کنسول بازی برای کودکان است. این مدل فقط برای پخش به عنوان یک دستگاه دستی و رومیزی ساخته شده و دارای حالت پخش در تلویزیون نیست. بعلاوه کنترل‌های Joy-Cons آن قابل جدا شدن نیستند و رابط کاربری ساده‌ای دارد. خرید و دسترسی به بازی‌های آن آسان است و کنترل‌های والدین مناسبی برای محدود کردن زمان بازی و ارتباطات درون بازی دارد. این کنسول سبک است و اندازه صفحه نمایش لمسی آن 5.5 اینچ است.

با این دستگاه می‌توانید بازی‌ها را از کتابخانه بزرگ بازی نینتندو انتخاب کنید و همینطور آن‌ها را به صورت دیجیتال یا فیزیکی خریداری کنید. یکی از نواقص این نوع کنسول بازی برای کودکان عدم دریافت بازخورد لرزشی در هنگام بازی است و نکته مثبت آن امکان اتصال هشت سیستم مختلف Switch Lite به یکدیگر از طریق اتصال بی‌سیم است تا بچه‌ها بتوانند با هم بازی کنند. این دستگاه در رنگ‌های آبی، خاکستری، فیروزه‌ای و زرد موجود است که این تنوع رنگی برای بچه‌ها جذاب است.

مشخصات فنی

  • کنترل کننده‌ها: Joy-Cons غیر قابل جداشدن.
  • عمر باتری: 3 تا 7 ساعت.
  • حافظه: 32 گیگابایت.
  • رده سنی: 6 سال به بالا.

مزایا

  • کتابخانه بازی گسترده.
  • برنامه عالی قفل کودک.
  • وزن سبک.
  • دارای رنگ‌های مختلف.

معایب

  • عدم امکان پخش از حالت تلویزیون.
  • بدون حالت لرزش.

قفل کنسول بازی

قفل کنسول بازی

انجام بسیاری از بازی‌ها در کنسول بازی برای کودکان مستلزم آنلاین بودن است که این امر در کنار مزایایی مانند برای برقراری ارتباط میان میلیون‌ها کاربر با یکدیگر، جستجو و مرور بازی‌ها و… معایبی نیز دارد. امروزه بازی‌های آنلاین در بین کودکان محبوبیت زیادی دارند؛ اگرچه احتمال آسیب‌ نیز برای آن‌ها وجود دارد. خوشبختانه اغلب انواع کنسول‌ بازی برای کودکان دارای قابلیت کنترل والدین یا قفل کودک هستند و از این طریق پدر و مادر می‌توانند مدیریت بازی‌ها کودک خود را انجام دهند.

البته دستگاه‌های مختلف قفل کودک متفاوتی دارند که در ادامه گزینه‌های ارائه شده توسط برخی از محبوب‌ترین دستگاه‌ها را برای شما ذکر می‌کنیم.

  • دستگاه Sony PSP، PS3، PS4 و PS Vita دارای نوعی از تنظیمات قفل کودک هستند که بازی‌های قابل پخش و دانلود و نیز محتوای ویدیویی قابل مشاهده را محدود می‌کند. کنترل‌ والدین معمولاً یا در صفحه اصلی یا در تنظیمات امنیتی قرار دارد.
  • نینتندو Wii U دارای کنترل‌های والدینی است که امکان محدودکردن دسترسی به ویژگی‌هایی که برای سن کودک مناسب نیستند را فراهم می‌کند و در منوی Wii U یافت می‌شود.
  • نینتندو  3DS به والدین این امکان را می‌دهد تا موارد نامناسب برای کودک را قفل کنند و در تنظیمات قابل دسترسی هستند.
  • کنسول بازی برای کودکان نینتندو سوییچ گزینه‌های کنترل والدین مختلفی دارد و والدین می‌توانند فعالیت‌های فرزندان خود را محدود یا بر آن نظارت کنند. برنامه رایگان Nintendo Switch Parental Controls انجام این کار را حتی زمانی که در خانه نیستید راحت می‌کند.
  • در کنسول Xbox 360 امکان دسترسی به بازی‌ها، فیلم‌ها و محتوای تلویزیونی قابل مدیریت است و با قفل کودک می‌توانید محتوای بازی‌ها، فیلم‌ها و برنامه‌های تلویزیونی، دسترسی به Xbox Live و مدت زمانی که کودک بتواند از کنسول استفاده کند را محدود کنید. این کنترل‌ها معمولاً در صفحه اصلی یا در تنظیمات سیستم یا تنظیمات امنیتی قرار دارد.
  • برای قفل کودک در کنسول ایکس باکس وان باید وارد حساب کاربری سیستم خود شوید. این کنسول‌ها طیف وسیعی از تنظیمات پیش فرض را بر اساس جزئیات دارنده حساب ارائه می‌کنند. به عنوان مثال، کاربران 17 ساله و کمتر، امکان خرید ندارند.

جمع‌بندی و سوالات متداول

همانطور که اشاره شد امروزه با توجه به تنوع موجود در بازار کنسول بازی انتخاب بهترین کنسول بازی برای کودکان کمی چالش‌برانگیز است و والدین برای خرید کنسول بازی مناسب برای فرزند خود باید موارد متعددی را در نظر بگیرند. در مقاله فوق تلاش کردیم با مرور تمام این موارد شما را در انتخاب گزینه مناسب راهنمایی کنیم و امیدواریم که در این زمینه اطلاعات کاملی را ارائه کرده باشیم.

استفاده از کنسول بازی برای کودکان از چه سنی مناسب است؟

بهترین سن برای استفاده از کنسول بازی برای بچه‌ها، بالای پنج یا شش سال است.

کدام کنسول بازی برای کودکان بهتر است؟

دستگاه‌های نینتندو سوییچ و پلی استیشن، محتوای مناسب برای کودکان ارائه می دهند.

امتیاز بدهید

برای اطلاع از تخفیف های شگفت انگیز توشه من، شماره تلفن همراه خود را وارد کنید

لطفاً یک مقدار از 09000000000 تا 09999999999 وارد نمایید.